Теч от горен етаж

теч от горен етажПри теч от тавана в банята или друго помещение става дума за теч от горен етаж или теч от покрив, като не е изключено да има наличен теч от тераса или балкон. В зависимост от това кога и как се проявява теча, може да се съди дали теча е от баня, от тераса или покрив. Без значение от вида на теча, той трябва да бъде открит и отстранен. Откриването и отстраняването на теч от горен етаж и общи части се затруднява, поради факта че вече трябва да се работи в друга собственост.

За да сте сигерни в това дали теча е от гореен етаж се налага да го откриете и то без къртене и нанасяне на щети при диагностицирането на проблема.

Единственият вариант за откриване на теч от съседа е откриване на теч без къртене. За да откриете такъв теч е необходима апаратура за откриване на течове и най-вече термографска камера. Термокамерата представлява инфрачервена камера, улавящ инфрачервеното лъчение на обектати, които наблюдава. С помощта на тези уреди може да откриете теч от горният етаж и да установите точната локация, като съседа ви евентуално да отстрани. Естествено съседа ви трудно ще повярва, че той ви причинява теча при условие, че при него няма и следа от теч, влага и ли други визуални признаци на авария.

Ние откриваме течове на вода от парна инсталация, теч от ВиК, теч от бани, теч от тераси, теч от балкон, теч от фуги, теч от таван, теч от покриви и още много други видове течове.

Най-често теч от горният етаж се предизвиква от спукан водопровод, нарушени фуги на пода в банята и спукан сифон. Статистиката се продължава от най-неприятният теч – теч от тераса.

Всички течове изброени в и неизброени в статията се откриват и отстраняват единствено и само при осигурен достъп до съответното помещение. Не е възможно да откриете теч от горният етаж, без да имате достъп до там.

Цени за откриване на течове.